De situatie in Griekenland is zodanig dat het niet meer zeker is dat je dagelijks geld kunt pinnen. Vervelend als je op vakantie bent. Want dan wil je niet met stapels geld rondlopen. Want de kans op diefstal is veel groter als je met los geld op zak loopt, dan dat je met pinpassen loopt.
En geld is niet altijd verzekerd op de reisverzekering. Soms niet omdat men ervoor gekozen heeft om het niet mee te verzekeren, meestal betalen we alles met pin, en die 200 euro die je in je portemonnee hebt, hoef je niet te verzekeren. Verlies daarvan is vervelend, maar overkomelijk.
Maar ook al heb je geld meeverzekerd op de reisverzekering, bedenk dan dat een belangrijke polisvoorwaarde is, dat je ten behoeve van de verzekeraar moet aantonen of in elk geval aannemelijk maken, dat de schade niet te voorkomen was door het nemen van betere maatregelen.
Dat u in Griekenland meer los geld bij u heeft dan gebruikelijk is ook voor verzekeraars begrijpelijk. Maar alles wat u niet nodig heeft op een dag, stop dat in een kluis. Op campings en in hotels en appartementencomplexen, zijn meestal die kluisjes wel te huur. Als u toch geld in uw zak heeft, draag het dan dicht op het lichaam, liever niet in losse (dames-)tasjes of zo, en verdeel het geld over het gezelschap zodat u bij zakkenrollerij niet alles in een keer kwijt bent.
Daarnaast kunt u altijd proberen te pinnen en met uw creditcard te betalen, dat scheelt weer los geld. Laat het geld nooit zomaar op de hotelkamer liggen want de schoonmaakdienst weet van niets als het verdwenen is en u heeft geen bewijs dat het er lag. Laat ook geen geld in auto’s achter, die worden immers voor weinig opengebroken en de verzekeraar wil dan niet betalen.
Dus vraag u gewoon af, is dit de veiligste manier om het te vervoeren of te bewaren? En, als het gestolen is, doe ter plaatse aangifte en als het op de camping of in het hotel is gebeurd, doe dan ook aangifte bij de receptie. Dat vraagt de verzekeraar van u!